[CiP] Bartop: Duitse onderdelen, nieuw plankje en +1 goodie!

Door alex3305 op dinsdag 9 oktober 2012 16:31 - Reacties (9)
Categorie: Bartop arcade project, Views: 5.309

Gisteren op aanraden van de reacties op mijn blog (vooral E-Vix en Bartjezz) toch maar besloten een ander plaatje te scoren voor mijn knoppen. Bij de lokale Praxis gevraagd of ze toevallig nog een stukje 'afval' hadden liggen van 8mm MDF van 375x200mm, maar helaas. Echter waren ze wel zo vriendelijk om een plaat gratis te zagen. De vorige keer dat ik dit vroeg moest ik bijbetalen, dus alles bij elkaar nog niet zo slecht.


http://tweakers.net/ext/f/UITtE2THAID6mnA8F0ROzRpF/full.jpg
Nieuw superstrak stukje MDF 8mm


Daarnaast ook een mooie gatenzaag-ding - ik heb er weinig verstand van - gekocht om gaten te boren voor de knoppen. Nu zat er in mijn hoofd dat de knoppen 1 1/8-inch waren (29mm), maar helaas blijken mijn knoppen toch precies 30mm te zijn :/. Helaas pasten mijn knoppen dus nog steeds niet in de geboorde gaten. Maar daar verzin ik nog wel iets op denk ik.Vandaag eindelijk - tja, dat is het toch altijd langer dan je wilt als je zit te wachten - mijn bestelde spulletjes uit Duitsland van Arcadeshop.de binnengekregen. Nette verpakking en gelukkig niets beschadigd tijdens het transport.


http://tweakers.net/ext/f/8X5X25J4Y08j104zHDsmQUU6/full.jpg
vlnr; iPac2 USB kabel, iPac2, 2x speakercovers, 2x speakers, 1-player knop, safety-knop en bevestigingsvoetjes


Met daarnaast nog een mooie goodie; een Donkey Kong / Arcadeshop.de aansteker:


http://tweakers.net/ext/f/gB6oGHs2lLldbfVfgeFiAqah/full.jpg
KILL IT WITH FIRE!!!111


Nu had ik alleen verwacht dat de speakers wat kleiner zouden zijn en dat de covers er letterlijk buiten zouden vallen qua schroefgaten. Echter is dat net niet. Dus dat wordt waarschijnlijk wat gaatjes extra boren :/. Ach, ook dat zal allemaal wel loslopen. Tevens is de safety-knop (geel) wat lomper dan verwacht, dus daar moet ik ook nog wat op verzinnen. Zo heb je het er maar druk mee :9.

Helaas ben ik in al het bestellen vergeten bekabeling te scoren. Gelukkig is dat wel vrij goed in Nederland aan te komen, dus dat zal ik vandaag of morgen even moeten scoren. Vooral een ground-kabel kan namelijk erg van pas komen.

Wel heb ik nog iets gratis gekregen, namelijk verkoudheid. Waar ik helaas niet blij mee ben :(. Hopelijk kan ik nu wel wat kleine dingetjes doen en in ieder geval wat spulletjes alvast testen.

Tot de volgende maar weer!

Volgende: [CiP] Bartop: Geluid met een beetje Engels 10-'12 [CiP] Bartop: Geluid met een beetje Engels
Volgende: [CiP] Bartop: Control panel en Marquee 10-'12 [CiP] Bartop: Control panel en Marquee

Reacties


Door Tweakers user onok, dinsdag 9 oktober 2012 16:36

Beterschap, het gaat hier ook flink rond. Leuk projectje :)

Door Tweakers user Xudonax, dinsdag 9 oktober 2012 23:17

1mm is niet heel veel. Is het geen idee om een schuurpapiertje te pakken en even ervoor te gaan zitten? Het is niet heel snel, maar het is wel de "makkelijkste" oplossing lijkt me :) Andere oplossing is om een stuk hout onder je triplex te leggen en dan in allebei een gat van 30mm te boren. Moet je alleen wel het centrum vinden maar dat mag ook niet heel erg moeilijk zijn :P

Ziet er iig tof uit, heel veel succes ermee!

Door Tweakers user E-Vix, woensdag 10 oktober 2012 11:31

Je speakercovers kan je netjes plaatsen door de speakers aan de binnenkant van de kast te monteren en de covers aan de buitenkant. Dan hoeft er niets extra's geboord of gezaagd te worden. Tevens kan je speaker niet tegen de cover komen als het geluid hard staat, en is de kans ook kleiner dat als er per ongeluk iets door de cover heen wordt gestoken dat je meteen door je speaker heen gaat.

Door Tweakers user alex3305, woensdag 10 oktober 2012 12:01

onok schreef op dinsdag 09 oktober 2012 @ 16:36:
Beterschap, het gaat hier ook flink rond. Leuk projectje :)
Na een erg goede nachtrust gaat het inmiddels alweer een stuk beter. Toch bedankt :).
Xudonax schreef op dinsdag 09 oktober 2012 @ 23:17:
1mm is niet heel veel. Is het geen idee om een schuurpapiertje te pakken en even ervoor te gaan zitten? Het is niet heel snel, maar het is wel de "makkelijkste" oplossing lijkt me :) Andere oplossing is om een stuk hout onder je triplex te leggen en dan in allebei een gat van 30mm te boren. Moet je alleen wel het centrum vinden maar dat mag ook niet heel erg moeilijk zijn :P

Ziet er iig tof uit, heel veel succes ermee!
Ik denk dat het dit ook gaat worden. Alhoewel niet de allernetste oplossing is deze wel het makkelijkste. Het centrum vinden is daarentegen niet heel moeilijk. Ik print al mijn layouts uit en in het design heb ik daarom ook een extra puntje voor het midden erin getekend.
E-Vix schreef op woensdag 10 oktober 2012 @ 11:31:
Je speakercovers kan je netjes plaatsen door de speakers aan de binnenkant van de kast te monteren en de covers aan de buitenkant. Dan hoeft er niets extra's geboord of gezaagd te worden. Tevens kan je speaker niet tegen de cover komen als het geluid hard staat, en is de kans ook kleiner dat als er per ongeluk iets door de cover heen wordt gestoken dat je meteen door je speaker heen gaat.
Toevallig zei mijn vader gisteren helemaal hetzelfde. Dus dit gaan we ook doen. Daarnaast heb ik zelfs nog rubberen opvulringen liggen dus dan is er helemaal geen kans dat de speaker ergens tegenaankomt.

Toch weer erg bedankt voor het meedenken allemaal :D. Wordt zeer op prijs gesteld!

Door Tweakers user Bartjezz, woensdag 10 oktober 2012 21:07

Mooi om te horen dat je advies toch opgevolgd wordt soms... ;)
Ik zit net te denken, zit er geen waterstraalboer/cnc-frezer in de buurt? Dan maak je mooi een autocad tekening (met die maten die iemand postte in je vorige blog) en laat je alles op de mm nauwkeurig uitsnijden. Geen gekloot met gaten die te klein zijn enzo.
Heb zelf een collega die een freesmachine heeft staan, daar maak ik weleens gebruik van ;)

Door Tweakers user alex3305, woensdag 10 oktober 2012 22:44

Bartjezz schreef op woensdag 10 oktober 2012 @ 21:07:
Mooi om te horen dat je advies toch opgevolgd wordt soms... ;)
Ik zit net te denken, zit er geen waterstraalboer/cnc-frezer in de buurt? Dan maak je mooi een autocad tekening (met die maten die iemand postte in je vorige blog) en laat je alles op de mm nauwkeurig uitsnijden. Geen gekloot met gaten die te klein zijn enzo.
Heb zelf een collega die een freesmachine heeft staan, daar maak ik weleens gebruik van ;)
Goed idee, maar het probleem is dat ik dan ook waterbestendig MDF zou moeten aanschaffen, wat weer allemaal een stuk duurder is. Dus voor dit project helaas nog niet haalbaar.

Overigens had ik door een rekenfout helaas vanavond mijn mooi-op-maat plankje verkloot :-(. Gelukkig heeft mijn vader op z'n werk een mooie zaagtafel staan en zal ik morgen dus weer twee nieuwe plankjes van het juiste formaat hebben :).

Morgen weer een update, want er is weer wat gebeurt :D.

Door Tweakers user SolvingStorm, donderdag 11 oktober 2012 10:49

Leuk project! Heeft mij ge´nspireerd om er binnenkort ook eens aan te gaan beginnen. Ik heb nog een HTPC staan welke ik niet meer gebruik. Lijkt me een mooi systeem om een dergelijk project mee te doen.

Enige waar ik mee zit is dat ik nog geen idee heb over hoe ik mij monitor in de kast ga plaatsen. Laat jij hem zo staan (zie vorige blogpost) of haal je de monitor nog van de voet?

Door Tweakers user E-Vix, donderdag 11 oktober 2012 12:01

alex3305 schreef op woensdag 10 oktober 2012 @ 22:44:
[...]

Goed idee, maar het probleem is dat ik dan ook waterbestendig MDF zou moeten aanschaffen, wat weer allemaal een stuk duurder is. Dus voor dit project helaas nog niet haalbaar.

Overigens had ik door een rekenfout helaas vanavond mijn mooi-op-maat plankje verkloot :-(. Gelukkig heeft mijn vader op z'n werk een mooie zaagtafel staan en zal ik morgen dus weer twee nieuwe plankjes van het juiste formaat hebben :).

Morgen weer een update, want er is weer wat gebeurt :D.
Voor een waterstraal of CNC frezer heb je geen waterbertendig MDF nodig. Bij watersnijden is de straal zo hard dat deze dwars door het MDF heen gaat. Het overige MDF zal hoogstens een klein beetje nat worden, en voor normaal MDF is dat geen probleem. Als je hem op een cnc freesbank laat frezen is er helemaal geen probleem aangezien dat gewoon met metalen frezen gaat.

Ik kijk uit naar je update!

Door Tweakers user alex3305, donderdag 11 oktober 2012 13:58

SolvingStorm schreef op donderdag 11 oktober 2012 @ 10:49:
Leuk project! Heeft mij ge´nspireerd om er binnenkort ook eens aan te gaan beginnen. Ik heb nog een HTPC staan welke ik niet meer gebruik. Lijkt me een mooi systeem om een dergelijk project mee te doen.

Enige waar ik mee zit is dat ik nog geen idee heb over hoe ik mij monitor in de kast ga plaatsen. Laat jij hem zo staan (zie vorige blogpost) of haal je de monitor nog van de voet?
Ik laat deze zo op de voeding staan inderdaad. Ik maak denk ik wel de voet vast met metalen strips. Je zou deze monitor trouwens ook vast kunnen maken met een ISO 100-steun.
E-Vix schreef op donderdag 11 oktober 2012 @ 12:01:
[...]

Voor een waterstraal of CNC frezer heb je geen waterbertendig MDF nodig. Bij watersnijden is de straal zo hard dat deze dwars door het MDF heen gaat. Het overige MDF zal hoogstens een klein beetje nat worden, en voor normaal MDF is dat geen probleem. Als je hem op een cnc freesbank laat frezen is er helemaal geen probleem aangezien dat gewoon met metalen frezen gaat.

Ik kijk uit naar je update!
Weer iets geleerd! Bedankt. Alleen ga ik momenteel nog even op deze manier door. Misschien ooit, voor een volgend project.

Reageren is niet meer mogelijk