[CiP] Bartop: Nu ook op GoT (tm)

Door alex3305 op maandag 15 oktober 2012 01:00 - Reacties (5)
Categorie: Bartop arcade project, Views: 5.263

Bedankt _ferry_! En daarom, speciaal voor de rest hier op GoT, vandaag weer een update :). Want we hebben hier thuis weer erg veel gedaan in het weekend en ik moet zeggen, het begint nu ook echt, echt vorm te krijgen :D.

Afgelopen vrijdag heb ik al mijn bekabeling en kabelschoentjes binnengekregen van ArcadeWinkel.nl. Erg prettige winkel en goede afhandeling! Ook zaten er vijf verchroomde, lichtgevende knoppen bij. Leuk om dadelijk modifiers van te maken. Verder heb ik er vrijdag weinig meer aan gedaan.

Zaterdag echter, kwam een oom van me op visite die ook nogal veel kennis heeft qua arcade, elektronica en ICT en gelukkig wilde hij mij wel helpen met de kabelschoentjes over de kabeltjes heen te maken. Aangezien ik het zelf gewoonweg niet kan zien is dat voor mij erg lastig. Daarnaast vond ik z'n opmerking erg leuk "Twee weken geleden waren het nog een paar platen MDF met een monitor op een voeding, nu is het al een hele set!". Mede om die reden heeft hij voor mij twintig kabeltjes gemaakt inclusief gesoldeerd. Ook heeft hij de joystick mooi gesoldeerd :D. He-le-maal geweldig!

Toen hij echter weg was ben ik verder gegaan met de houtproductie. Alhoewel ik niet handig ben, had mijn vader drie mooie plankjes gemaakt die 'perfect' recht waren zodat ik er minimaal twee kon verneuken :). Gelukkig hoefde dat niet want het ging eigenlijk in een keer gewoon perfect;


http://tweakers.net/ext/f/Sd1yueFQqASawNAxdMmrktqd/full.jpg
Gaten geboord in een mooi stukje 375x200x8 mm met de joystick schroefjes afgetekend
http://tweakers.net/ext/f/dKrUwFZcUJpFg6HxjvrAbzBz/full.jpg
Met de joystick (gesoldeerd) erbovenop -- inmiddels kabeltjes gelabeld


Toch uitgezaagd met de gatenzaag op 29mm, waarna ik ze verder zacht geschuurd heb met mijn Dremel. Ging helemaal perfect! Daarna heb ik de rest van de gaten voor de modifierknoppen (ESC voor afsluiten, P voor pauze, TAB voor opties) ook met de 29mm gatenzaag eruit gehaald;


http://tweakers.net/ext/f/8g6a0D0vlQEHiB1sDuWefteI/full.jpg
Modifierknoppen uitgezaagd


's Avonds toen mijn vriendin er ook was alles met haar samen aangesloten om even een testrondje te doen. Zo kon ik ook meteen even de knoppen checken. Verder niet heel spannend, of moeilijk, maar een gruwelijk gepiel :X


http://tweakers.net/ext/f/mo4yvHCSqgxa6pPyLZkr1vUH/full.jpg
Alles aangesloten op de I-PAC2 zonder de LEDjes overigens
http://tweakers.net/ext/f/HRcLtz2MwviFQ4I4i6OuTbt5/full.jpg
Proefje in de kast zelf


Gelukkig werkte alle knoppen en de joystick ook. Alles zat lekker recht en paste eigenlijk geweldig. Alhoewel de gaten voor de modifierknoppen te groot waren, was dat geen probleem door de nogal forse bovenkant. Toen heb ik rond een uur of negen het geheel weer weggelegd, eigenlijk met tegenzin, en ben ik vandaag weer verdergegaan.

Vandaag (zondag) heb ik besloten het moederbord schoon te maken, flipperknoppen uit het MDF te halen en even een proefopstelling te maken. Eigenlijk ging alles vrij voorspoedig. Als eerste heb ik daarom de flipperknoppen in de kast zelf uitgetekend en redelijk uitgelijnd. Aangezien ik geen lasers oid heb, was het nogal een gepiel maar uiteindelijk is alles goed gekomen. Gewoon rustig aan en dan krijg je zoiets:


http://tweakers.net/ext/f/3aoGadBRaa4GhaVkP8H0VbUG/full.jpg
Flipperknoppen en balkje aan de voorkant vastgemaakt aan de kast


Hierna het moederbord mooi schoon gemaakt met een stukje keukenpapier en er een pricewatch: Scythe Big Shuriken 2 Rev. B opgezet die ik nog had liggen van een vorig project. Dat ging allemaal vrij goed, alleen is de Big Shuriken een motherfucker om goed te installeren :X. Maar nog lastiger was het om de P4-stekker erin te duwen met dat monster erboven.


http://tweakers.net/ext/f/8ZAKiBMlJPvi2Tk2tRBAqBXf/full.jpg
Zelfs de tekst is nog te lezen, zo mooi schoooooooon!
http://tweakers.net/ext/f/WPjii7bNi5jsD2Enjfxu4wft/full.jpg
BIG SHURIKEN!


En toen was alles geÔnstalleerd :D en aangesloten in de kast!


http://tweakers.net/ext/f/sxqVZFw1Wn86hggRrTHSw2on/full.jpg


Alles paste verbazingwekkend genoeg en het geheel ging zelfs aan.... maar toen bleek dat de Big Shuriken niet wilde werken op mijn moederbordje :'(. Ik werd namelijk begroet met een CPU FAN FAILURE en ik ben dus bang dat ik het oude fannetje terug moet zetten. De fan spint namelijk wel anderhalve keer rond. Maar al met al niet zo'n hele grote ramp, maar toen had ik liever deze koeler erop gehad.

Morgen dus weer de oude fan terugplaatsen en eens kijken hoeveel software ik kan installeren op de 80GB schijf. De MAME set is jammergenoeg wel 280GB en met alle extra's en andere consoles kom ik op een kleine 400GB aan ROMs. Dus helaas te veel voor mijn ex-PS3 schijfje. Wel denk ik een mooie oplossing gevonden te hebben voor mijn nog-hardeschijf-probleem, aangezien die nog niet vast zit.

Ik ben er in ieder geval blij mee, en ik kan zelfs al gaan denken aan afwerking :|. Iets wat ik nooit gedacht had, om eerlijk te zijn!

Volgende: Tweakers 7: Tweaked! 10-'12 Tweakers 7: Tweaked!
Volgende: [CiP] Bartop: Geluid met een beetje Engels 10-'12 [CiP] Bartop: Geluid met een beetje Engels

Reacties


Door Tweakers user Damic, maandag 15 oktober 2012 01:27

Ja dat heb je wel met die low rpm fans, meestal kun je dat afzetten in de bios en kun je toch vertrekken.

Dus laat die big erop zitten en boot eventjes naar de bios met een normale fan zet die warning af (als dat gaat) en sluit dan je big terug aan.

Edit: gaan gewoon verder in het topic op got.

[Reactie gewijzigd op maandag 15 oktober 2012 01:35]


Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 15 oktober 2012 07:07

moederbord laat de fan even spinnen bij boot om na te gaan of de fan nog goed is. Als het een fout is waar je met F1 voorbijkomt kan je dit in de BIOS bij een ASUS bordje eenvoudig uitzetten, ergens moet er een optie zijn "halt on errors" en dat zet je even op "none", dan zal ie zelfs booten zonder toetsenbord.

Door Tweakers user Bartjezz, maandag 15 oktober 2012 18:04

In de bios zou ik de fan uitzetten, of in ieder geval de cpu-fan meting. Dan gewoon de cpu-fan op de 12V (of 7V) aansluiten zodat deze constant blijft draaien en klaar.

Door Tweakers user alex3305, maandag 15 oktober 2012 19:40

Uiteindelijk zelfs op 5V geprobeerd, maar dan draait de fan nog steeds veel te snel en is dus te luidruchtig. Dus intussen maar weer de oude koeler erop gezet. Ook plaatsen op de case-fan plek was geen mogelijkheid omdat de 4-pin stekker daar niet paste vanwege twee condensatoren. Tevens was het niet mogelijk om CPU-fan warnings uit te zetten. Dit waarschijnlijk omdat het een OEM (Compaq) moederbord betreft.

Toch allemaal bedankt voor het meedenken.

Door Tweakers user bastb, maandag 15 oktober 2012 23:23

Leuk project. Ik heb een tip voor als je aan de afwerking begint. Zet de zaagsnede van de MDF platen in de houtlijm voordat je de behuizing gaat schilderen. Die houtlijm zorgt ervoor dat de zaagsnede min of meer is afgesloten zodat de verf er op komt te liggen, zoals op de zijkanten. Succes ermee.

Reageren is niet meer mogelijk